Pronađeno tijelo Amara Ramića na Vršanima, očekuju se rezultati DNK analize radi konačne potvrde

Tijelo pronađeno na Vršanima, moglo bi pripadati nestalom Amaru Ramiću. Kako pišu na portalu Klix.ba oni su konktaktirali roditelje koji su prepoznali odjeću te je najvjerovatnije riječ o njemu.

Prema riječima Admira Arnautovića, portparola Tužilaštva TK, prikupljeni dokazu ukazuju da je moguće da se radi o tijelu  Amara Ramića. Tužilaštvo Tuzlanskog kantona će sačekati pismeni nalaz i mišljenje  obdukcije i tada će se očitovati o uzrocima smrti. Uzeti su uzorci tijela i izdata je naredba za DNK analizu kako bi se pouzdano utvrdio identitet pronađene osobe.

Ramić je posljednji put viđen 2. maja oko 16:20 sati kada je napustio zgradu u kojoj je živio u tuzlanskom naselju Brčanska Malta. Pokrenuta je intenzivna potraga za njim u koju su bili uključeni Amarovi prijatelji, porodica, građani, kriminalistička policija MUP-a TK i Federalna uprava civilne zaštite.

Pretraživane su lokacije Tuzle i njene okoline, Kalesije, Ugljevika, Čelića, Zvornika, Bijeljine, Brčkog, Kladnja, Zavidovića i Malog Zvornika. Ispitan je i određeni broj osoba, ali nije bilo konkretnih informacija.

Više detalja o ovom slučaju bit će poznato nakon što zvanična istraga u cijelosti bude završena.

KLIX / RTV TK

Pročitajte...