Prosinečki: Sjeverna Irska igrala jako dobro, našim momcima čestitam na pobjedi

Sjeverna Irska je igrala jako dobro, a našim momcima čestitam na osvojena tri boda – istaknuo je danas selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki na press konferenciji, upriličenoj nakon utakmice UEFA Lige nacija u Belfastu u kojoj je Bosna i Hercegovina pobijedila Sjevernu Irsku.

– U prvom poluvremenu su nam napravili pritisak i bilo je veoma teško. Napravili smo dvije akcije i postigli pogodak, ali možemo više biti zadovoljni igrom u drugom poluvremenu. Ovdje će teško i druge ekipe dolaziti do bodova. Oni trkom, dugim loptama, a i snagom dominiraju – kazao je on.

Prosinečki je također dodao da bh. tim za tri dana očekuje nova utakmica te da moraju ispraviti stvari koje nisu bile dobre.

– Nije ovo bila naša najbolja igra, možemo mi mnogo bolje. Imali smo problema u pripremi zbog povreda. Analiziraćemo sve, ali i vratiće nam se neki igrači. Moramo vidjeti i šta je sa Pjanićem, izašao je iz igre zbog povrede – podvukao je bh. selektor.

Naredni meč u Ligi nacija reprezentacija BiH će odigrati već u utorak, 11. septembra u 20.45 sati kada na “Bilino polje” dolazi selekcija Austrije, navodi se na stranici Nogometnog saveza BiH.