Protest protiv vlasti u Beogradu ove subote imao i humanitarni karakter

Beograd, Srbija - 27. april 2019: Građani su i ove subote protestovali protiv vlasti pod sloganom "Jedan od pet miliona", ali je večeras protest u Beogradu imao humanitarni karakter prikupljanja pomoći za Vuka Huljića, koji je ostao nepokretan na poslu, a kome su potrebna novčana sredstva za lečenje u Kini. ( Miloš Miško - Anadolu Agency )
– Okupljeni su pozvani da slanjem SMS poruke doniraju novac za Vuka Huljića, koji je ostao nepokretan kada je pao sa više od tri metra visine tokom rada u firmi

BEOGRAD (AA) – Građani su i ove subote protestovali protiv vlasti pod sloganom “Jedan od pet miliona”, ali je večeras protest u Beogradu imao humanitarni karakter prikupljanja pomoći za Vuka Huljića, koji je ostao nepokretan na poslu, a kome su potrebna novčana sredstva za lečenje u Kini, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedan od organizatora protesta Miodrag Simović pozvao je okupljene da pošalju SMS sadržine 631 na broj 3030 čime doniraju dvesta dinara za lečenje Huljića, koji je ostao nepokretan nakon što je 2017. godine pao sa više od tri metra visine na poslu u firmi “Jisk” gde je tad radio.

Potom se okupljenim građanima kod Terazijske česme u Beogradu, obratio glumac i član Demokratske stranke Branislav Lečić, koji je poručio da su ovi protesti “hrabra odluka srpskih građana da dignu glavu i usprotive se nepravdi”.

“Mi jesmo opozicija. Građanski protesti su to. Naravno da su par ekselans politički i od početka su to bili. Politički protesti, jer to znači da mi nećemo da se prihvatimo one vaše rabote da je politika kaljuga u kojoj samo vi, svinje, možete da se valjate. U nju moraju da uđu pametni ljudi koji razmišljaju o budućnosti i sopstvenoj i njihove i naše dece”, naveo je uz konstataciju da će “na kraju pobediti”.

Prisutnima je govorio i sociolog Ratko Božović, koji je ocenio da Srbija napreduje u nazadovanju, jer ne postoji dijalog, a vlast “čini sve što joj padne na pamet”.

On je kazao i da mu je krivo što ima podela i na samim protestima, jer su podeljeni slobodni građani i opozicija.

“Mi ovde radimo nešto da stvorimo uslove, da budemo ravnopravni, da stvorimo uslove za normalan život, za normalnu egzistenciju i konačno za normalne izbore”, kazao je Božović.

Protestna šetnja potom je krenula ka Zelenom vencu, ulicama Pop Lukinom, Brankovom, a potom do Gradske biblioteke kod Kalemegdana.