Protokol o saradnji Vlade TK i Hayat televizije

Na osnovama dosadašnje uspješne suradnje, zasnovane na načelima uzajamnog poštivanja i razumijevanja, a uvažavajući želju za daljnjim unapređenjem partnerstva i prijateljskih odnosa premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, danas je, u ime Vlade TK, sa direktorom Hayat televizije Elvirom Švrakićem potpisao Protokol o saradnji. Predmet Protokola je nastavak poslovne saradnje u cilju realizacije unapređenja pojedinačnih i zajedničkih aktivnosti u područjima od zajedničkog interesa, s posebnim osvrtom na razmjenu informacija i prezentaciju rada.

Potpisivanjem ovog protokola ozvaničena je dosadašnja veoma uspješna saradnja, te izražena spremnost da u budućnosti Vlada i Hayat televizija zajednički rade na koprodukcijskim i drugim projektima ali i svim drugim projektima od značaja za društvenu zajednicu.
„Ovaj Protokol je samo nastavak naše dosadašnje uspješne saradnje na promociji tema i projekata od značaja za društvenu zajednicu. Imajući u vidu profesionalizam u radu, te patriotsku i državotvornu opredijeljenost Hayat televizije siguran sam da će potpisivanje ovog protokola doprinijeti uspostavi čvršćih veza”, rekao je premijer Gutić nakon potpisivanja, te pohvalio projekte sinhronizacije medijskih sadržaja na Bosanski jezik, što ova kuća uspješno radi već duži period.
„Hayat je privatna medijska kuća, a sinhronizacija medijskih sadržaja na Bosanski jezik nije komercijalni projekat i ne polučuje profit, time ovaj projekat, trud i zalaganje Hayat televizije dobiva više na značaju. Time su oni, za razliku i od javnih RTV servisa, pokazali znatno veći stepen partiotizma i državotvornosti, i na tome im treba čestitati”, zaključio je premijer Gutić.
Direktor Hayat televizije Elvir Švrakić izrazio je svoje zadovoljstvo nizom pozitivnih informacija s kojima je upoznat tokom današnjeg sastanka.
„Jako mi je drago što sam danas ovdje. Od premijera i ministra sam čuo jako mnogo pozitivnih informacija o stanju u Tuzlanskom kantonu, što zaista govori da ovaj kanton i po privredi i po broju zaposlenih ide pozitivnim pravcem. Ono što je cilj televizije Hayat u slijedećem periodu je da zaista pokažemo svim ljudima u Bosni i Hercegovini da Bosna i Hercegovina nije samo u Sarajevu nego je ona zaista u svakom pedlju naše zemlje, a želja nam je da Tuzlu, Sarajevo, Bihać i Mostar zbližavamo i na ovaj način sa informacijama. Nadam se da će biti mnogo takvih pozitivnih informacija” rekao je direktor Švrakić.

Pročitajte...