PSBiH: Otvaranje arhivske izložbe ’75 godina Društva novinara BiH’

Društvo novinara BiH, u povodu 75. godišnjice osnivanja danas će u auli zgrade Parlamentartne skupštine BiH (PSBiH) otvariti arhivsku izložbu “75 godina Društva novinara BiH”.

Izložba, u čijoj postavci će biti deset panoa s arhivskim materijalom o 75 godina rada Društva novinara BiH, rađena je u partnerstvu s Historijskim arhivom Sarajevo i pod pokroviteljstvom zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denisa Zvizdića, te uz podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Prisutnim zvanicama i gostima, među kojima će biti strani diplomati, te predstavnici međunarodnih i domaćih institucija, obratit će se autor izložbe Fuad Ohranović, predsjednik Društva novinara BiH Faruk Zupčević a izložbu će otvoriti zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić.

Nakon otvaranja, izložba u auli zgrade PSBiH bit će dostupna posjetiocima u narednih sedam dana.

U skladu s preporukama zbog pandemije koronavirusa, broj pozvanih bit će ograničen na 50 osoba, uz strogo poštovanje epidemioloških mjera, prije svega nošenja maski i dezinfekcije ruku.

Pročitajte...