Radio TK prvi izbor slušatelja u Srebrenici i okolnim naseljima

Sretni smo kada dobijemo povratnu informaciju o slušanosti Radija Tuzlanskog kantona iz bilo kojeg ugla naše domovine ali i iz inostranstva. Ovih dana dobili smo još jednu potvrdu da je Radio Tuzlanskog kantona rado slušan program u domovima u Srebrenici i okolini, što nas je posebno obradovalo.

Nakon što je početkom godine u rad puštena nova oprema TK radija, koja dobre vibracije i zanimljive i aktuelne informacije odašilja i u Podrinje, prekinuta je svojevrsna medijska blokada u ovom dijelu naše zemlje.

Zbog toga nam je jedan od prioritetnih zadataka da se kroz različite programske sadržaje sve više bavimo aktuelnostima i životom naših povratnika i to ćemo, sa zadovoljstvom, raditi i ubuduće.

Isto tako, zamjenom uređaja na koti Okresanica (Srebrenik) omogućen je jači, kvalitetniji i stabilniji radijski signal u Posavini, Semberiji, dijelu Zvorničke regije i dijelu Tuzlanskog kantona. Pojačan je i stabiliziran signal na koti Jajići (Kalesija) odakle je pokriven prostor Kalesije, Sapne, Šekovića i dijelovi Zvorničke regije. Instaliranjem opreme na koti Kvarc (Srebrenica) biće kvalitetno pokriven prostor općina Srebrenica i Bratunac. Takođe, pojačan je i stabiliziran radijski signal na koti Bratilo (Kladanj) odakle je se Radio TK sluša i na prostoru Romanije, Zeničko-dobojskog i Sarajevskog kantona. Instalirani emisioni predajnici na kotama su jačine 2500 W, 1000 W i 2 x 750 W.

Svim našim slušateljima u zemlji i inostranstvu zahvaljujemo se na povjerenju.

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/

Pročitajte...