Ramić u posjeti Prijedoru i Banja Luci

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetit će u četvrtak i petak, 17. i 18. septembra povratnike u gradovima Prijedoru i Banja Luka.

Ramić će tom prilikom u gradskim upravama potpisati ugovore sa gradonačelnicima/načelnicima općina/gradova i korisnicima o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju 20 stambenih jedinica u lokalnim zajednicama: Prijedor, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Banja Luka, Gradiška, Prnjavor, Kneževo i Kotor Varoš.

Prema planiranom protokolu, u Prijedoru 17. septembra u Gradskoj upravi potpisat će devet ugovora za dodjelu građevinskog materijala za obnovu i izgradnju stambenih objekata povratnika iz lokalnih zajednica: Prijedor, Novi Grad, Kostajnica i Kozarska Dubica te ugovore za dva pripravnika povratnika.

Ministar Ramić će sutra posjetiti i privredno društvo “Cromex” gdje će potpisati Ugovor o podršci zapošljavanju povratnika.

Ramić će u Banjoj Luci 18. septembra u Gradskoj upravi potpisati 11 ugovora za dodjelu građevinskog materijala za obnovu i izgradnju stambenih objekata povratnika iz lokalnih zajednica: Banja Luka, Kotor Varoš, Gradiška, Prnjavor i Kneževo te Ugovor za infrastrukturu za općinu Kotor Varoš.

Isti dan Ramić će posjetiti i medresu “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” gdje će potpisati Ugovor o adaptaciji medrese, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Pročitajte...