Ramiz Salkić: Ponosno obilježavamo dane otpora agresiji na Bosnu i Hercegovinu

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić prisustvovao je manifestaciji “Dani otpora Zvornik – Kula Grad”, kojom se Zvorničani prisjećaju odbrane svog grada, ali i odaju počast šehidima.

Salkić je najprije sinoć, u džamiji na Kula Gradu, prisustvovao tevhidu šehidima i predavanju o temi “Značaj aprilskog otpora na Kula Gradu”. Potom je, u Kazanbašči, položio cvijeće i odao počast zvorničkim šehidima.

– Ponosno obilježavamo dane otpora agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Ovih dana ponovo će biti onih koji će obilježavati dane oslobođenja ovog grada, a zapravo su to oni koji su okupirali ovaj grad. Mi moramo (a to je i naša obaveza) podsjećati generacije koje dolaze, na otpor agresiji koji su pružile sve patriote ove zemlje da se isto zlo ne bi ponovo dogodilo – kazao je potpredsjednik Salkić.

Napomenuo je da se “danas u bh. entitetu RS vodi bitka protiv sistemske diskriminacije, koju provodi entitetska vlast”.

– Ista ta vlast, nažalost, njeguje i baštini tekovine koje su proistekle iz agresije na Bosnu i Hercegovinu i pokušava da svojim djelovanjem ispuni neke od ciljeva iz toga vremena a to je da na ovim prostorima živi što je moguće manje Bošnjaka. Ali, baš kao što smo odbranili našu zemlju od 1992. do 1995. godine, isto tako ćemo uspjeti da se izborimo protiv sistemske diskriminacije i da obezbijedimo za našu djecu ravnopravnost i da obezbijedimo da se ukine svaki oblik diskriminacije nad Bošnjacima – poručio je potpredsjednik Salkić, saopćeno je iz kabineta potpredsjednika Republike Srpske.