Reis Kavazović pozvao muslimane da posjete ‘Sarajevo halal sajam’

Glavni grad Bosne i Hercegovine će biti domaćin međunarodnog sajma halal industrije “Sarajevo halal sajam”  od 27. do 29. septembra u Centru Skenderija.

Sajam će okupiti halal proizvođače, distributere i kupce iz cijelog svijeta na jednom mjestu i promovirati aktivizam muslimanskih potrošača. Sajam će također potaknuti susrete proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga s velikim kupcima i distributerima iz Saudijske Arabije, Bahreina, Omana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije i Turske.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović pozvao je muslimane da posjete “Sarajevo halal sajam” i rekao da je to prilika da svi podignu svijest o onome šta jedu i na koji način to pripremaju.

– Ovo je prilika da pozovem sve muslimane u BiH i sve koji su zaiteresirani da podrže sajam i halal kao princip,  da dođu i da se upoznaju koje halal proizvode imaju u našoj državi i širem okruženju – rekao je Kavazović.

Dodao je da će na sajmu biti održane i panel diskusije o halalu i  važnosti zdrave ishrane u životu.

Na sajmu će biti predstavljeno više od 90 izlagača, a učesnici Sajma dolaze iz 36 zemalja svijeta, najavljeno je iz BBI banke.

Organizatori “Sarajevo Halal Faira” su Bosna Bank International, Islamska razvojna banka i Islamska zajednica u BiH, najavljeno je iz BBI banke.

Pročitajte...