Reprezentacija beskućnika BiH u drugoj fazi Svjetskog prvenstva

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Reprezentacija beskućnika Bosne i Hercegovine pobjedom protiv Kostarike 8:2, osigurala je plasman u drugu grupnu fazu Svjetskog prvenstva u Kardifu. U drugom krugu naša selekcija će za protivnike u grupi ”B” imati Brazil, Južnoafričku Republiku, Francusku, Norvešku i Škotsku.

Prva utakmica protiv Brazila na rasporedu je danas u 14:30 sati, a druga utakmica protiv Južnoafričke Republike u 17:40 sati.

Nakon jučerašnjeg poraza od Egipta i pobjede nad reprezentacijom Češke Republike, ekipa je shvatila ozbiljnost takmičenja i u drugu grupnu fazu ulazi sa jasnim namjerama da se izbori za prolaz dalje.

”Međunarodni forum solidarnosti-EMMAUS“, saopćio je kako je bh. reprezentacija stigla u Kardif u petak, a tradicionalno već nekoliko godina put su finansijski podržali Grad Doboj i Grad Gračanica odnosno gradonačelnici Boris Jerinić i Nusret Helić, koji su obezbijedili avio karte i troškove izrade viza. Već drugu godinu za redom podršku reprezentaciji su dijelom pružili i drugi donatori.

Udruženje “Međunarodni forum solidarnosti-EMMAUS” iz Doboj-Istoka kao partner “Homeless World Cup” (HWC) organizacije iz Škotske je nosioc ovog projekta od septembra 2011. Od tada pa do danas reprezentacija beskućnika BiH je učestvovala na svjetskim prvenstvima u Meksiku, Poljskoj, Čileu, Holandiji, Škotskoj, Norveškoj s kojih je najveći uspjeh titula vice prvaka svijeta osvojena na prvenstvu u Čileu.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno