Reprezentacija BiH u Jeonju održala press konferenciju

Nakon dolaska u Jeonju i prespavane noći u hotelu „Ramada“, naši najbolji fudbaleri su dan prije prijateljske utakmice protiv Južne Koreje proveli u odmoru i šetnji, te uobičajenim aktivnostima.

Jedna od tih aktivnosti je i press konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili selektor Robert Prosinečki i kapiten Edin Džeko.

Selektor je izjavio:

„Očekuje nas teška utakmica sa kvalitetnim protivnikom. Učinićemo sve da se na kraju sezone predstavimo na najbolji način i odigramo dobru utakmicu. Naš domaćin se sprema za nastup na Svjetskom prvenstvu i ovo će sigurno biti kvalitetan test za nas.“

Korejski mediji su pokazali veliki interes za naš tim, što potvrđuje i broj novinara na press konferenciji, a zanimalo ih je da li će Džeko sutra postići gol na šta je kapiten odgovorio:

„Postizanje golova je moj posao, ali mnogo važniji je konačan rezultat od toga ko je strijelac. Nije važno da li ću pogoditi ja ili neko drugi, rezultat je u prvom planu.“

Igrači su nakon press konferencije odradili i službeni trening. Stručni štab, predvođen selektorom Robertom Prosinečkim, igračima nije nametnuo jak tempo jer se za njih radi o posljednjem meču u ovoj sezoni, u kojoj su odigrali veliki broj utakmica.

Iako je kraj duge takmičarske sezone, raspoloženje u reprezentaciji je vedro i svi sa nestrpljenjem očekuju da počne meč protiv domaćina, za koji vlada veliko interesovanje. Sve ulaznice su brzo „planule“, tako da će južnokorejska reprezentacija imati značajnu podršku oko 40.000 navijača, u posljednjem meču prije odlaska na završne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Sa druge strane, ni u dalekom Jeonjuu, kao i na svim utakmicama do sada, Zmajevi neće biti bez podrške. Najavljen je dolazak manje grupe navijača iz naše zemlje, kao i Bosanaca i Hercegovaca koji žive i rade u ovom dijelu svijeta.

Pročitajte...