Reprezentacija BiH u ritmičkoj gimnastici putuje na Evropsko prvenstvo

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

U ponedjeljak reprezentacija Bosne i Hercegovine u ritmičkoj gimnastici putuje na Evropsko prvenstvo, koje će se od 26. do 30. novembra održati u Kijevu (Ukrajina).

U selekciji naše zemlje nalaze se i članice KRSG ”Sloboda” Tuzla, gimnastičarke Irma Jukić i Amila Bećirović, te trenerica Vanessa Tinjić i trenerica i međunarodna FIG sutkinja Svitlana Tinjić koja će ujedno i suditi na ovom Evropskom prvenstvu.

Ovo Evropsko prvenstvo u ritmičkoj gimanstici trebalo se održati u maju ove godine, ali zbog situacije sa pandemijom Covid-19 odgođeno je za novembar.

Poslije učešća seniorke Vanesse Tinjić na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu 2015. godine ovo je još jedan uspjeh gimnastičarki Slobode.

Na Evropskom prvenstvu će se naći najkvalitetnije gimnastičarke koje će predstavljati svoje zemlje, te će gimnastičarke iz Bosne i Hercegovine imati veoma jaku konkurenciju.

”Ponosni smo što smo dio reprezentacije BiH koja će učestvovati na ovom veoma značajnom takmičenju. Naše gimnastičarke se pripremaju od januara ove godine da bi bile što spremnije i postigle što bolji rezultat. Sa nestrpljenjem čekamo polazak i nadamo se da ćemo postići zadovoljavajući rezultat.” – rekla je trenerica Svitlana Tinjić.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno