Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci osvojili bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci osvojili su bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. U utakmici za treće mjesto pobijedili su selekciju Brazila sa 3:1 u setovima. Kako navode iz tabora naše reprezentacije ostaje žal što se nisu uspjeli plasirati u finale, ali ne kriju zadovoljstvo svojim nastupom na Igrama i osvojenim trećim mjestom.

„Zaslužena pobjeda protiv odlične reprezentacije Brazila. Teško  je bilo šta pametno kazati u ovom trenutku. Ono  što mi prvo pada na pamet je da je konačno iz nas izašla sjedeća odbojka. Bili smo počeli sumnjati u svoje sposobnosti, svoje kvalitete. Šteta je  što nismo uhvatili ovakav ritam prije utakmice sa Rusijom, možda bi i bolje igrali sa Iranom, ali šta je tu je. Ostaje nam  jedna trajna uspomena u vidu bronzane medalje. Prvi put je bronzana ali je itekako vrijedna i zaslužena. Nadam se ovo neće biti kraj jedne velike priče bh. sjedeće odbojke. Nadam se da ćemo u budućnosti pružiti još više zadovoljstva svim građanima BiH“, istakao je  Ermin Jusufović reprezentativac BiH.

Uz Iran jedino BiH se može  pohvaliti da je na šest Paraolimpijskih igara osvojila isto toliko medalja. Reprezentaciju BiH u Tokiju činili su Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Ermin Jusufović, Adnan Manko, Adnan Kešmer, Asim Medić, Nizam Čančar, Stevan Crnobrnja, Jasmin Brkić, Safet Alibašić i Mirzet Duran.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno