RTV TK: Jači uz podršku prijatelja!

RTV TK se u subotu suočila sa požarom. I dalje sumiramo posljednice i zbrajamo štete koje su nastale izbijanjem vatre u velikom studiju iz kojeg je emitovan veliki broj emisija. Šteta je velika.  Sa ovom situacijom suočavamo se skupa sa prijateljima naše kuće. Riječi podrške ali i materijalna pomoć pristižu već drugi dan od požara.

Za neke uobičajeni ponedjeljak i početak nove sedmice. Za uposlenike RTV TK nastavak borbe za našu medijsku kuću koju smo započeli prvog dana vikenda nakon velikog požara. Na sreću, u koštac sa ovom situacijom smo se uhvatili zajedno sa  prijateljima naše kuće. Danas su nam neki od njih stigli i u posjetu. Baš kao i mi, i oni su emotivno vezani za studio B, koji je izgorio usljed požara u subotu. Vezani su jer smo zajedno dijelili i dobro i zlo, kako u eteru tako i van njega. Kažu,  i iz ove situacije ćemo zajedno izaći kao pobjednici.

Da zaista imamo prijatelje kuće uvjerili smo i na primjeru načelnika Kalesije, Seada Džafića. Od njega nam je pristigla i novčana pomoć od dvije hiljade maraka. Osim načelnika Džafića, poruke podrške stižu iz svih krajeva.  Na samom smo početku ove borbe ali ipak znamo da ćemo se izboriti sa ovim nedaćama.  Još smo u prvoj fazi čišćenja. Pored toga uposlenici redovno obavljaju svoje radne obaveze.

RTV TK je decenijama najbliža vama. Dva dana nakon požara u našem RTV domu mi smo sigurni da ste i vi cjenjeni gledatelji, prijatelji naše kuće  i poslovni saradnici najbliži nama.
Više pogledajte u video prilogu.

Pročitajte...