RTVTK i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica zajedno u projektu “Bolje sutra”

Informativno – dokumentarni radijski serijal “Bolje sutra” novi je projekat koji zajedno realiziraju Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Radio- televizija Tuzlanskog kantona.

Cilj ovog projekta je predočavanje javnosti realne slike u oblasti povratka s tenedencijom popravljanja postojećeg stanja i informiranje građana o mjerama, naporima i koracima koji se poduzimaju institucionalno na planu podrške procesu provedbe Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma ili preciznije povratku i povratnicima kao i mogućnostima unaprjeđenja u ovoj oblasti.

Naš primarni cilj je pospješiti proces povratka i kvalitetu života povratničke populacije. Ovih dana u toku su intenzivne pripreme za realiziranje ovog složenog projekta.

Emisije ćemo početi emitovati u drugoj polovini ovog mjeseca. Tako će, svi naši slušatelji, posebno povratnici, svake srijede u terminu od 11.15 i repriznom terminu, istoga dana, u 17 sati biti u prilici pratiti sve važne povratničke teme.

Kao javni medij, RTV Tuzlanskog kantona svojom programskom koncepcijom i orjentacijom, za razliku od komercijalnih radijskih i tv stanica, gradjanima nudi program sastavljen od emisija različitih profila i tematskih usmjerenja. Jedan od prepoznatljivijih sadržaja svakako je emisija rezervisana za povratak. Duže od dva desetljeća, svake programske sezone, sastavni dio naše ponude bile su i emisije pod istim nazivom i istim programskim usmjerenjem.

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/

Pročitajte...