RTV TK i modna konfekcija “Kula” iz Gradačca potpisali ugovor o saradnji

RTV TK i modna konfekcija “Kula” iz Gradačca potpisali su ugovor o saradnji. Obavezani ugovorom saradnju nastavljamo obostranom podrškom jedni drugima a sve u cilju većeg uspijeha i jedne i druge strane.

“Industrija modne konfekcije ”Kula” d.o.o. Gradačac utemeljena je 1960. godine. Znatnim investiranjem izgrađen je moderan proizvodni pogon i inovirani proizvodni program te se proizvodi koji su rađeni u Kuli Gradačac, 73. godine pojavljuju na svjetskom tržištu. Danas je Industrija modne konfekcije Kula firma koja je apsolutni lider u tekstilnoj industriji u BiH te etabliran poslovni partner na Međunarodnoj sceni. Partneri ovoj prestižnoj modnoj konfekciji su najpoznatiji modni brendovi kao što su Hugo Boss, Bugati i Burberry.

Belma Zrnić – pomoćnik direktora “Kula” Gradačac dodaje : “Modna konfekcija zastupljena je na Njemačkom i Italijanskom tržištu. Naši najveći kupci su Bugati, Hugo Boss i Burberry. Naš je glavni cilj bio da radimo sa najvećom tekstilnom firmom koja je Hugo Boss a isto tako planiramo i ubuduće da sarađujemo sa firmama iz Švicarske koja je čak i veći brend od Hugo Bossa.”

Tekstilna industrija važan je adut bh. ekonomije, posebno kad se uzmu u obzir njeni izvozni potencijali. Kvalitet brenda održao je Kulu na vodećoj poziciji. Naša medijska kuća sa ponosom predstavlja poslovnog partnera koji je 60 godina apsolutni lider u modnoj industriji.

“Kompanijom koja je etabliran poslovni partner na Međunarodnoj sceni gdje su joj partneri najpoznatiji modni brendovi, ostaje samo da budemo zadovoljni i ponosni na sebe što ih predstavljamo na medijskom tržištu. Današnjim ugovorom obavezali smo se obostrano biti podrška jedni drugima i vjerujem da će to rezultirati još većim uspjehom i jedne i druge strane”, ističe Kasim Softić – direktor RTV TK.

Industrija modne konfekcije “Kula” zapošljava oko 600 radnika i ima godišnju proizvodnju oko 300 hiljada odjevnih predmeta. Osim plasmana na inostranom tržištu u BiH trenutno imaju 4 poslovnice, smještene u Gradačcu, Travniku, Zenici i Zavidovićima.

Pročitajte...