RTVTK i Pivara Tuzla potpisali ugovor o nastavku uspješne saradnje

RTV TK kao javni medij svakodnevno kroz svoj program iskazuje visok stepen odgovornosti prema javnosti, zbog čega se pokazala i dokazala kao pouzdan medij svojim poslovnim partnerima. Rezultiralo je to dobrom poslovnom saradnjom sa brojnim kompanijama, koja je uspješno nastavljena i u ovoj godini. RTV TK i Pivara Tuzla potpisali su danas ugovor o nastavku dugogodišnje saradnje.

Novinarka: Devleta Brkić

Pivara Tuzla osnovana je daleke 1884. godine. Od tada do danas ispisane su mnoge uspješne i pozitivne priče. Temelj kvalitete i uspješnosti poslovanja, ističu u ovoj kompaniji, leži u cjelovitom sagledavanju zahtjeva tržišta i potreba kupaca, što se postiže stručnim radnicima, upravljanjem troškovima, ulaganjem u opremu i tehnologiju, ali i u medijsko predstavljanje. Tim povodom danas je potpisan ugovor o nastavaku uspješne saradnje između Pivare Tuzla i RTVTK.

– Nastavak saradnje RTVTK i Pivare Tuzla, koja se pokazala kao jedna uspješna priča, odnosno na koji način trebamo svi tražiti svoje interese i na taj način unaprijediti našu prodaju prije svega, a samim time i objektivno izvještavati naše građane sta mi zaparvo radimo i čime raspolažemo, kazao je direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović.

Pivara Tuzla uspjela je i u vremenu pandemije i teške tržišne utakmice za domaće proizvođače uspješno okončati godinu koja je iza nas. U modernizaciju i poboljšanje procesa proizvodnje uloženo je oko 3 miliona maraka vlastitih sredstava.

– Mi smo 2020. imali značajne izvoze za Ameriku, Austriju, Njemačku i druge evropske države ali takav trend ćemo nastaviti i u 2021. godini. Već radimo na pripremama investicija za 2021 godinu i nadam se da ćemo u potpunosti implementirati i da će 2021. godina biti daleko ugodnija nego što je to bila 2020. godina, dodao je direktor Salihović.

Podršku u nizanju novih poslovnih uspjeha, kako na domaćem, tako i na stranom tržištu ovoj komapniji nastavit će pružati naša medijska kuća. Kako ističe direktor RTVTK Kasim Softić današnjim potpisivanjem ugovora, dvije firme koje vjeruju jedna drugoj, uprkos složenim prilikama ulaze u 2021. godinu sa ambicioznim planovima.

– Pivara Tuzla se na bosanskohercegovačkom tržištu etablirala kao brend, kao jedan od vodećih subjekata u svojoj djelatnosti. Mi smo tu da im budemo podrška. Mi smo općenito bili, nastojimo i apsolutno ćemo to istrajavati dobra podrška privrednicima na području TK i općenito domaćim pricrednicima. Ukoliko smo dopinjeli tom uspjehu onda je naše zadovoljstvo potpuno, istakao je direktor RTVTK Kasim Softić.

RTVTK će se i u narednom periodu nastaviti zalagati za zaštitu domaće proizvodnje, domaćeg tržišta ali i afirmaciju domaćih brendova, od čega najveću korist ima upravo domaće tržište, odnosno naša zajednica, poručeno je ovom prilikom.

(RTVTK)

Pročitajte...