Rukomet: Bosna i Hercegovina-Estonija 21:19

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine  je ostvarila pobjedu protiv Estonije, ali samo sa dva gola razlike što  znači da ćemo u slučaju istog broja bodova biti slabije plasirani.

Šansa za plasman na Evropsko prvenstvo naravno još uvijek postoji, ali mi smo “odabrali” dosta, dosta teži put.

Naime, našoj reprezentaciji su sada iz dva meča sa Austrijom i jednim sa Njemačkom najvjerovatnije potrebne dvije pobjede kako bi bila druga što znači siguran plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Naravno postoji i šansa da kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe odemo na Evropsko prvenstvo, ali sa samo jednom pobjedom iz preostala tri meča, to će biti dosta teško, a upravo ova večerašnja pobjeda od dva razlike na kraju nas može skupo koštati pa da na kraju budemo i posljednjeplasirana ekipa u grupi.

Naredne utakmice naša reprezentacija igra u martu. Obje su na domaćem terenu, a prva je protiv Austrije, te ćemo imati imperativ pobjede. Nakon toga ponovo na domaćem terenu igramo sa Njemačkom, a onda u maju završavamo kvalifikacije na gostujućem terenu protiv Austrije.

Podsjetimo, Njemačka je stopostotna sa osam osvojenih bodova iz četiri susreta, dok Austrija, Estonija i BiH imaju po dva osvojena boda s tim da je Estonija odigrala četiri, a naš nacionalni tim i Austrija po tri meča.

 

Pročitajte...