Rukomet: Gračanica i Borac poraženi u EHF evropskom kupu

Rukometaši Gračanice u Sankt Petersburgu, u prvoj utakmici osmine finala EHF Evropskog kupa, pretrpjeli  poraz od domaće ekipe Neva,  33:21 (16:8).

Iako su prije susreta i puta u Rusiju u taboru Gračanice bili poprilično optimistični, ali i svjesni da su domaćini favoriti, potajno su se nadali dobrom rezultatu.  Neva je opravdala ulogu favorita i sada uoči revamša u Gračanici za sedam dana ima značajnu prednost. Bilo je tu perioda dobre igre koji su pokazali kako se može igrati protiv Neve. Nažalost bilo je i perioda slabog, neprepoznatljivog nastupa gostiju.

Osim početnog vodstva 0:1 sve ostalo je bilo na strani domaćina. Igrali su svoju igru. Čvrsto u odbrani 6-0 sa bedemom od nekoliko dvometraša ispred gola. U napadu su Rusi koristili svoje prilike, ali i nešto slabiji intezitet igre kod gostiju. Kao da su igrači Damira Doborca izašli na teren sa previše respekta prema domaćoj ekipi.

Slabo u odbrani, i teško u napadu. Ako se ovome pridoda zaista preveliki broj tehničkih grešaka, brzopletost te odličan nastup domaćih golmana, onda se nije moglo očekivati ništa više.

Rukometaši Borca poraženi su u prvom meču osmine finala EHF Evropskog kupa od Gorenja u Velenju rezultatom 32:28