Rukomet: Reprezentacija BiH sutra putuje u Estoniju

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Rukometna reprezentacija BiH sutra putuje za Estoniju gdje će 6. januara odigrati utakmicu protiv ove reprezentacije u okviru grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Već 10. ovog mjeseca naši rukometaši će u Bugojnu odigrati novi susret protiv istog protivnika. Za izabranike selektora Bilala Šumana pobjede u ovim duelima su imperativ, ukoliko žele da ostanu u borbi za drugi uzastopni plasman na EURO.

Iako se na prvi pogled čini da je Estonija apsolutni autsajder, tradicija duela protiv bh. rukometaša govori potpuno suprotno. Radi se o reprezentaciji koja nikada nije zaigrala na velikom takmičenju, ali kroz istoriju kvalifikacionih utakmica s BiH bila je uglavnom veoma neugodan rival.

BiH i Estonija do sada su odigrali deset zvaničnih utakmica u kvalifikacijama za svjetska i evropska prvenstva. Bh. tim je nešto uspješniji s pet pobjeda, dok su Estonci upisali tri, a dva duela su završila bez pobjednika.

Sada su našim ruklometašima neophodna ta četiri boda kako bi se sa Austrijom upustili u borbu za drugo mjesto u grupi 2. Plasman na EURO može donijeti i treća pozicija, ali u slučaju da BiH bude jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije u osam kvalifkacionih grupa.

Poslije nekompletna dva kola u grupi 2 lider je Njemačka s četiri boda, a slijedi je Austrija s dva i utakmicom manje. BiH i Estonija su bez bodova, s tim što bh. tim ima duel manje.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno