Rukomet: Saopštenje RK Sloboda Tuzla o eventualnom nastavku lige

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

 

 

U RS je sezona završena prema postojećem stanju na tabeli, dok u PL odluke nema.

Iz RK Sloboda smatraju da je takmičarsku sezonu nije moguće nastaviti, te da ligu trebaju napustiti tri posljednjeplasirana tima.

“Poštovani, osnovna stvar o kojoj trebamo svi razmišljati jeste zdravlje igrača, rukometnih radnika i ljudi koji prate rukomet u Bosni i Hercegovini.
Vodeći se time, UO RK Sloboda smatra da takmičarsku sezonu 2019/2020 nije moguće nastaviti te da bi eventualno proširenje lige bilo protivno svim pravilima i propozicijama takmičenja. Član 95. Propozicija takmičenja jasno kaže da tri (3) posljednje plasirane ekipe napuštaju takmičenje, te da Premijer ligu u narednoj takmičarskoj sezoni popunjavaju tri ekipe i to: prvak Prve lige RS, prvak Prve lige FBiH – Jug i prvak Prve lige FBiH – Sjever.

Kada je riječ o završnici KUP-a BiH isti će vjerovatno biti moguće odigrati krajem augusta, naravno sve u zavisnosti od situacije sa pandemijom virusa COVID-19 i odlukama koje se tiču vanrednog stanja u našoj zemlji.

Ovim putem se moramo osvrnuti i na dopis tzv. RS Tuzlanskog kantona, koji smo zaprimili 13. 4. 2020. godine u 19.32 sati te naglasiti da taj privatni “savez” NEMA nikakvu osnovu da predstavlja, ne samo RK Sloboda Tuzla, nego bilo koji drugi klub i da su klubovi jedini koji mogu davati bilo kakve prijedloge o nastavku takmičenja prema UO RS BiH. Sportski pozdrav!”, stoji u saopštenju.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno