Rukomet: Sutra okupljanje reprezentacije BiH

U Sarajevu za sutra zakazano okupljanje muške rukometne reprezentacije BiH koju očekuje dvomeč protiv selekcije Estonije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na skraćenom spisku selektora Bilal Šumana za ove dvije utakmice nalazi se 18 igrača: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Marin Vegar, Vladimir Vranješ, Gafar Hadžiomerović, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Dino Hamidović, Igor Mandić, Ibrahim Haseljić, Marko Tarabochia, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović, Mirko Herceg, Haso Ćosić i Luka Perić.

Reperezentacija će se u Sarajevu pripremati do 3. januara kada bi trebala krenuti u Estoniju. Taj prvi duel je na programu 6. januara u Polvi u 18.30 sati, a drugi četiri dana kasnije u Bugojnu u istom terminu.

Poslije nekompletna dva kola u grupi 2 lider je Njemačka sa četiri boda, a slijedi je Austrija sa dva i utakmicom manje. BiH i Estonija su bez bodova, s tim što bh. tim ima duel manje.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj, plasiraće se prva i druga selekcija iz svake od osam kvalifikacionih grupa te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Plasman na EURO 2022 osiguran je domaćinima Slovačkoj i Mađarskoj te aktuelnom šampionu Španiji i drugoplasiranoj Hrvatskoj.

Pročitajte...