Rukometaši BiH otputovali u Švicarsku

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine sa sarajevskog aerodroma otputovala je u St. Gallen gdje će u srijedu odmjeriti snage sa selekcijom Švicarske, u okviru šeste grupe kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj.

Najbolji rukometaši BiH u tom meču će nastupiti pod imperativom pobjede, s obzirom na to da imaju dva boda zaostatka za Švicarskom koji iz dva meča ima maksimalan učinak.

Reprezentacija Švicarske je favorit u sutrašnjem meču, posebno zbog činjenice što selektor BiH Bilal Šuman neće moći da računa na nekoliko standardnih prvotimaca, među kojima je i jedan od najbitnijih igrača u bh. timu Nikola Prce.

No, Šuman i dalje vjeruje da BiH može izboriti baraž.
– Bez kalkulacija možemo reći da je utakmica u srijedu odlučujuća i da moramo pobijediti. Situacija s igračima je otežana, ali kao u svakom sportu, koga nema bez njega moramo. Mislim da imamo i dalje kvalitet, želju i volju da odigramo dobro. Želimo pokazati da možemo pobijediti Švicarsku. Stalo nam je da dođemo do baraža i to bi bio veliki uspjeh s obzirom na dešavanja u posljednje vrijeme – rekao je Šuman na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Utakmica između Švicarske i BiH će biti odigrana u srijedu od 18.30 sati.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno