Rukometaši Slobode dočekuju Goražde

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Povratnik u mušku rukometnu Premijer ligu BiH Sloboda iz Tuzle u 2. prvenstvenom kolu sutra će u 20 sati u Mejdanu ugostiti sastav Goražda.

Na press-konferenciji trener Mirza Bulić je istakao da očekuje mnogo kvalitetniju ekipu Goražda nego što je to bio slučaj u prvom kolu u kojem je ubjedljivo poražena u Gračanici. Najavio je maksimalan oprez, ali nema sumnje da će njegov tim doći do pobjede. Pozvao je i navijače da dođu na utakmicu i pomognu tuzlanskim rukometašima da upišu tri boda. Svi igrači su spremni i jedino je pod upitnikom nastup lakše povrijeđenog Abdurahmanovića.

Novinarima se obratio i potpredsjednik Upravnog odbora kluba Damir Bećirović koji je istakao da je Sloboda trenutno jedan od finansijski najstabilnijih rukometnih klubova u BiH i da je cilj da se to još više popravi kako bi se ostvarili i visoki rezultatski ciljevi a to je prije svega izlazak u evro kupove.

On je ovom prilikom rekao da je klub podnio prijavu protiv čelnika sudijske organizacije Grada Tuzla koji su odbili da na sutrašnju utakmicu pošalju zapisničare i mjerioce vremena zbog čega bi moglo biti i upitno odigravanje meča. Po njegovim riječima iz istog razloga uručen je otkaz treneru mlađih selekcija kluba Danijelu Sabljiću koji je kao član Udruženja rukometnih sudija glasao za navedenu odluku.

Treba reći da je danas osam igrača iz omladinskog pogona potpisalo ugovore o stipendiranju i oni će igrati za drugu ekipu Slobode koja se takmiči u Prvoj federalnoj ligi.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
00:04:01
Popularno