Rukometašice Jedinstva ne putuju na završnicu Kupa BiH u Grude?

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Rukometašice Jedinstva, trostruke viceprvkinje Premijer lige BiH i najbolja ekipa Tuzlanskog kantona i Tuzle u prošloj godini, po svoj prilici neće putovati na završnicu Kupa BiH u Grude zbog nedostatka novca.

Nekolicina članova Upravnog odbora, tijela koje se dva mjeseca nije sastalo, pokušali su ličnim vezama osigurati oko 2000 maraka, koliko je potrebno da bi se otputovalo u Grude i sudjelovalo na turniru, ali nisu uspjeli.

– Pripremamo se kao da ćemo putovati, a sve su prilike da nećemo. Trošili smo vlastita sredstva, mnogi klubovi u gradu koji se bore za opstanak imaju veću pažnju od nas koji godinama reprezentujemo grad na najljepši način. Istrošen sam fizički i psihički i sve ovo više nema smisla. Bojim se da je ovo kraj Jedinstva – izjavio je za Fenu trener tuzlanskih rukometašica Elmir Grabčanović.

Dodao je da je ekipa jedva uspjela otići na posljednju prvenstvenu utakmicu u Ljubuški, a jedini obrok tog dana djevojke su imale u autobusu vraćajući se u Tuzlu.

U završnicu Kupa BiH koja se igra od petak, 18. maja, do nedjelje, 20. maja, u Grudama, pored Jedinstva plasirale su se Grude, Izviđača CO iz Ljubuškog i Mira iz Prijedora.

FENA

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno