Sa protesta u Beogradu poručeno: Vučića ćemo oterati mirno, 13. aprila iz svih gradova u prestonicu Srbije

– Okupljeni građani su protest završili ispred Vlade Srbije, gde je najavljen sledeći protest za subotu, 6. aprila, kada će protestna šetnja ići od Vlade Srbije do televizije Pink

BEOGRAD (AA) – Učesnici protesta protiv vlasti”Jedan od pet miliona”, koji je održan večeras sedamnaestu subotu zaredom u Beogradu, poručili su predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će ga oterati mirno i da 13. aprila dolaze iz svih gradova u Beograd, javlja Anadolu Agency (AA).

Kod platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, glumac i član opozicione Demokratske stranke Branislav Lečić ponovio je zahteve protesta – a to su ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković, kao i ostavka rukovodstva Radio-televizije Srbije i smena članova Regulatornog tela za elektronske medije, ali i stvaranje uslova za fer i slobodne izbore u narednih šest do devet meseci.

“U suprotnom, sledi protest 13. aprila u Beogradu”, kazao je Lečić.

Istoričar Čedomir Antić kazao je da građani koji protestuju ne žele građanski rat, kako bi otišao “jedan čudak”.

“Mi nećemo građanski rat, ne zato što bismo izgubili, pobedili bismo, već zato što ne želimo da prolijemo krv najmilijih. Oteraćemo ga mirno, oterali smo njegovog političkog dedu Slobodana Miloševića, oteraćemo i njega neka ne brine”, rekao je.

Jedan od organizatora protesta Miodrag Simović, koji je i uhapšen tokom upada u zgradu RTS, kazao je da su građani u poslednja četiri meseca pokazali da se “Srbija umiriti ne može”.

On je podsetio na reči ubijenog premijera Zorana Đinđića “Njihovo je da prete hapse, da tuku, naše je samo da izdržimo, možemo barem koliko i oni i još jedan dan duže da proslavimo pobedu”.

Potom je krenula protestna šetnja do RTS, gde je ulaz u zgradu bio ograđen trakom na kojoj je pisalo “Počelo je”, a na asfaltu ispred zgrade je napisano “13. april – Gotov je”.

Emitovan je “Dnevnik slobodne Srbije”, a građani su protest završili ispred Vlade Srbije, gde je najavljen sledeći protest za subotu, 6. aprila, kada će protestna šetnja ići od Vlade Srbije do televizije Pink.

Pročitajte...