Sablić: Izgubili smo od kvalitetnije ekipe

Nakon poraza od Veleža (0:2) na Koševu, trener Sarajeva Goran Sablić je konferenciji za medije rekao kako je pobijedila kvalitetnija ekipa.

– Razočaravajuća utakmica. Izgubili smo od kvalitetnije ekipe. Čestitam im. Promjenom formacije smo se malo vratili nakon golova, uspjeli smo nešto napraviti. Ipak nismo bilo opasni. Zaslužena pobjeda Veleža – rekao je na početku obraćanja Sablić.

Istakao je potom da se u ovu sezonu od strane kluba neozbiljo ušlo, ali da i dalje vjeruje da će uspjeti nešto napraviti.

– Imamo igrače koje imamo. Karakteristike igrača su kakve jesu. Na ovom terenu vidjelo se da su igrači Veleža superiorniji. Ušlo se neozbiljno u ovu sezonu. Sve vrijeme smo se borili s nekim stvarima. Da li treba bolje? Naravno da treba. Nismo zadovoljni. Treba se okrenuti i napraviti ekipu. Vjerujem da ćemo uspjeti nešto popraviti – dodao je Sablić.

Istakao je kako ne skida sa sebe dio odgovornosti, te ne želi da istu prebacuje samo na igrače.

– Kada su u pitanju igrači mi smo jedno. Ja ih treniram i vodim. Ne skidam sa sebe dio odgovornosti. Žao li je što smo izgubili bodove u Širokom Brijegu. Kada je neko bolji nije teško priznati. Trebaju nam oba krila. Nemamo zamjenu za Pidru. Dobro bi nam došao i brži stoper – kazao je hrvatski stručnjak.

Nezadovoljni navijači su mu skandirali “Gorane odlazi”, ali on ne razmišlja o ostavci.

– Naravno da se vidim na klupi Sarajeva. Motiviran sam da unaprijedim ovu ekipu. Nije mi puno trebalo vremena da vidim kakav roster imam. Znam šta treba ekipi. Imam znanje i energiju. Rezultate treba prihvatiti ponizno.”

Na pitanje o predstojećoj pauzi i prelaznom roku, zaključio je:

– Zimski prijelazni rok je specifičan. Jasno smo iskomunicirali šta treba. Sada se traži. Vidjet ćemo šta će biti izvodivo. Treba nam tri do pet igrača.”

(RTVTK/Avaz.ba)

Pročitajte...