Sajam namještaja INTERIO privukao veliki broj posjetilaca

– Na sajmu izlaže više od 70 kompanija, a ono što je na prvi pogled očigledno jeste da je Centar Skenderija uspio oživjeti sajam, koji je ne tako davno bio pred gašenjem

SARAJEVO (AA) – Ovogodišnji 35. po redu Međunarodni sajam namještaja unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije INTERIO, koji se u Centru Skenderija u Sarajevu održava od 14. do 18. marta privlači veliki broj posjetilaca, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sajmu izlaže više od 70 kompanija, a ono što je na prvi pogled očigledno jeste da je Centar Skenderija uspio oživjeti sajam, koji je ne tako davno bio pred gašenjem. S obzirom da je drvna industrija jedna od najbitnijih privrednih grana Kantona Sarajevo, svakako može radovati činjenica da se INTERIO polako, ali sigurno vraća u centar pažnje.

Izlagači su zadovoljni onim što su postigli u proteklim danima, a nadaju se i da će posljednjeg dana u nedjelju posjeta biti velika. Za sve koji su zainteresovani važno je napomenuti da je ulaz besplatan.

Ove godine je ostvarena i saradnja sa fakultetima Univerziteta u Sarajevu te su posjetioci sajma mogli pogledati i izložbu u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti, Mašinskog, Arhitektonskog i Šumarskog fakulteta. Među mnogobrojnim štandovima, osim kompanija koje se bave preradom drveta i proizvodnjom namještaja, bio je i onaj Srednje škole za okoliš i dizajn iz Sarajeva.

INTERIO je renomirana i visokokvalitetna tradicionalna međunarodna specijalizovana manifestacija na kojoj je u proteklim godinama izlagalo više od 500 kompanija, a sajam je posjetilo više od pola miliona ljudi.

Na INTERIO-u su prezentovani sljedeći proizvodi i usluge: namještaj svih vrsta, kompletna oprema za unutrašnju dekoraciju stambenih i poslovnih prostora, rasvjeta, podovi, podne prostirke, strojevi i alati za šumsku i drvnu industriju, oprema za zaštitu šuma, oprema za projektovanje u šumarstvu, mašine i alati za obradu drveta, repromaterijal za drvnu industriju, namještaj i oprema za vanjsko uređenje, podne obloge, rasvjeta, baštenska galanterija, baštenski namještaj, bazeni i oprema za bazene…

Paralelno s INTERIO-m u Centru Skenderija od 15. do 17. marta održava se i Gast Fest. Riječ je o prvom reginalnom sajmu ugostiteljstva.