Salkić: Blagdani prilika da se vratimo najvećim vrijednostima u životu

Potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić uputio je danas božićnu čestitku svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini.

Istakao je da su blagdani uvijek najbolja prilika da se svaki čovjek vrati najvećim vrijednostima u životu, te da se podsjeti na važnost porodice, ljubavi i vjere.

U Bosni i Hercegovini blagdani su prilika i da se obnavljaju pokidane veze, te da se, kako je saopćio, radost blagdana podijeli sa komšijama, kao što se to čini stoljećima u ovoj zemlji.

-Kada vjernici u Bosni i Hercegovini dočekuju bajrame, Uskrs i katolički Božić, često govorimo da vjerovatno ne postoji grad ili općina u našoj domovini u kojoj građani ne proslavljaju ove blagdane. Tako je i danas, kada pravoslavci slave Badnji dan i dočekuju svoj najradosniji blagdan. Na skoro svakom pedlju naše domovine pravoslavci se raduju i dočekuju svoj blagdan mira, ljubavi i tolerancije – istakao je Salkić.

Poželio je da svim pravoslavnim vjernicima današnji Badnji dan i sutrašnji Božić, donesu sreću i radost u njihove domove.

-Neka sreću svoj najradosnijeg blagdana podijele sa svojim komšijama, a neka univerzalne poruke svih blagdana koje označavaju mir, zajedništvo, toleranciju, uvažavanje, istinu i solidarnost, budu vodilja svim građanima Bosne i Hercegovine u svakodnevnom životu, uz poruku da zajednički život i zajednička budućnost u ovoj zemlji nemaju alternativu.

U nadi da će Božić donijeti radost, mir i toplinu vjere u porodice svih pravoslavaca u Bosni i Hercegovini, da će srca vjernika oplemeniti ljubavlju, strpljenjem i predanošću vjeri, svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini želim sretan i blagoslovljen Božić, stoji u božićnoj čestitci potpredsjednika Ramiza Salkića.