Salkić: Budimo ponosni što smo bili pripadnici Armije RBiH

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić uputio je čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Salkićevog kabineta.

– Budimo ponosni što smo bili pripadnici Armije čije vojno i političko rukovodstvo nije osuđeno za teške ratne zločine, udruženi zločinački poduhvat i genocid. U momentima kada su činjeni teški zločini i genocid nad našim narodom, ostali smo ustrajni i nismo poduzimali teške osvetničke akcije. Tada je to bilo teško razumjeti zbog naše boli, ali danas vidimo da su te odluke spasile našu čast, naš obraz i našu borbu za Bosnu i Hercegovinu.

Možda nismo uspjeli ostvariti sve naše ciljeve, nismo uspjeli zaštititi sav naš narod od progona, teških zločina i genocida, ali naša borba je bila presudna u očuvanju jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. Zbog ovih činjenica budimo ponosni, hodajmo uspravno, podignimo glave, naš obraz i naše ruke su čiste – naveo je Salkić.

Čestitajući Dan ponosne i hrabre Armije Republike Bosne i Hercegovine, poručio je: “Bili smo i uvijek moramo biti spremni braniti i čuvati nama jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu”.