Salkić: Na proljeće će biti izabran predsjednik SDA Srebrenica

SREBRENICA, 18. novembra (FENA) – Potpredsjednik Rebublike Srpske Ramiz Salkić danas je boravio u Srebrenici i tom prilikom održao sastanak s koalicionim partnerima o funkcioniranju skupštinske većine u ovoj općini.

– Zaključili smo da skupštinska većina treba da nastavi da radi, jer je pokazala svoju opravdanost. Naravno, postoje stvari oko kojih treba obaviti dodatne razgovore. Na nekin način nezadovoljni smo odnosom i pokušajem načelnika Općine Srebrenica Mladena Grujičića da kod Bošnjaka on odabire ljude s kojima će raditi, te time stvara jednu vrstu paralelizma. I drugi koalicioni partneri imaju svoja nezadovoljstva, vidjet ćemo kako će to u narednom periodu izgledati – kazao je Feni Salkić.

Pored sastanka s koalicionim partnerima, potpredsjednik Salkić je danas održao sastanak Povjereništva stranke SDA Srebrenica na kojoj je konstantiran završetak procesa reevidencije članstva.

– Reevidentrialo se preko 400 članova u Srebrenici i to je dobro, ti članovi će učestovati u izbornom procesu u narednom periodu u mjesnim ograncima, a na proljeće će biti održana Skupština stranke na kojoj će biti izabran predsjednik stranke SDA Srebrenica – istakao je Salkić.

Inače, u Srebrenici 26. decembra ove godine bit će održana Tematska sjednica, a nakon nje i redovna.

Na Tematskoj sjednici odbornici će razmatrati Prijedlog budžeta za narednu godinu i Odluku o izvršenju budžeta za 2018.godine.

(RTVTK/FENA) M.B.

Pročitajte...