Saopćenje Županijskog odbora HDZ BiH Soli

Saopćenje Županijskog odbora HDZ BiH Soli u povodu Međunardonog dana demokracije

Danas na međunarodni dan demokracije sve vas podsjećamo na značaj ovog važnog datuma 15. rujna.
Podsjećamo vas da je Bosna i Hercegovina danas deklarativno demokratska zemlja u kojoj bi trebala živjeti jednakopravnost svih njenih naroda i građana. Ipak, svjedoci smo da su brojna kršenja ljudskih prava prisutna te smo u budućnosti odgovorni za mijenjanje takvog stanja. Također, podsjećam vas da ukoliko zaista želimo demokratski pravednu zemlju, u njoj moramo imati: jake parlamente, slobodne i poštene izbore, zagarantirana ljudska prava, jednakost spolova bez minimuma diskriminacije, aktivno civilno društvo, efikasne političke stranke i slobodne medije.
Mi u HDZ BiH spremni smo preuzeti odgovornost širenja demokratskih i ljudskih prava. Spremni smo sudjelovati u zagovaranju razvitka demokratskih odnosa i procesa.
Također, želimo zagovarati jedinstvo i zajedništvo u Skupštini Tuzlanske županije u donošenju važnih odluka za ljude koji ovdje žive. Smatramo da više nema vremena niti prilike za podjele i razmirice oko suštinskih programa, a koji će ovaj prostor učiniti boljim dijelom BiH.
Ne želimo više stalne kritike građana već želimo opravdati povjerenje naših birača. A upravo nas demokracija na to obvezuje, da konstantno kroz svoj mandat preispitujemo našu političku odgovornost.
Kada to uspijemo, a vjerujem da hoćemo i moramo, s pravom ćemo moći reći da u parlamentima diljem BiH, u kojima se donose najvažnije odluke za razvitak zemlje, uživamo demokratičnost odnosa, navodi se  u saopćenju Županijskog odbora HDZ BiH Soli.