Saopštenje BOSS-a

Saopćenjem za javnost oglasili su se iz Bosanske stranke, u kojem Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović navodi da, sve ono što rade u ovoj stranci, kako navode,  u interesu obespravljenih građana i protiv aktuelne vlasti, rade da bi ostali isti, nepotkupljivi i čistog obraza, a što im daje snagu da u toj u borbi i BOSS-ovi redovi moraju biti čisti. Svako onaj koji nosi člansku kartu BOSS-a, ko je na listi BOSS-a ili na bilo kakvom odgovornom mjestu koje je dobio zahvaljujući BOSS-u, mora biti sve naprijed navedeno!

Poštovani građani, kao predsjednik BOSS – Bosanske stranke molim vas da svoje povjerenje ne date osobama koje stranački angažman koriste da bi stekli ličnu korist, osobama koje lično-interesno lobiraju za pojedince, a ne za BOSS, osobama koje se predstavljaju kao BOSS-ovci, a javno ili tajno lobiraju za kandidate bilo koje druge stranke. Takve osobe trebaju vratiti svoje članske iskaznice, navodi se između ostalog u saopćenju Bosanske stranke.