Saopštenje OO PDA Doboj Istok

Kako se navodi  u saopštenju za javnostOO PDA Doboj Istok,   sinoć je održan centrani predizborni skup ove stranke u Doboj Istok, na kojem je bilo riječi o  osnivanju ovog političkog pokreta, koji bilježi sve rekorde u prilivu novih članova.Ideja osnivanja PDA BiH prirodno je vezana za njegovog predsjednika, na osnovu višedecenijskog rada i zalaganja za razvoj privrede i društva općenito, za Mirsada Kukića, istaknuto je na skupu.Predstavljeni su kandidati PDA Doboj Istok za predstojeće opće izbore: Advija Omerčić i Edin Dedić kandidati  za Skupštinu TK-a, te Kenan Čeliković i Enida Mujanović kandidati za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine FBiH.Prisutnima se između ostalih obratio i predsjednik Povjereništva općinske organizacije PDA Doboj Istok,  Almir Jahić, koji je ukazao  na značaj i ulogu mladih u društvu, napominjući da  PDA Doboj Istok ima najmlađe kandidate na listama za predstojeće opće  izbore koji su obrazovani i uspješni i kojima treba pružiti šansu, stoji između ostalog u saopštenju za javnost  OO PDA Doboj Istok.