Saopštenje Straneke penzionera – umirovljenika BiH KO TK

Kako se navodi u  saopštenju Stranka penzionera-umirovljenika BiH sinoć je  pred velikim brojem članova i simpatizera, održan predizborni skup u Donjim Raincima,  općina Kalesija. Članovi rukovodstva stranke i kandidati sa listi govorili su o značaju rada stranke za korist i interese penzionera, demobilisanih boraca i nezaposlenih građana, ističući  ciljeve i zadatke, a to su: povećanje penzija do 18% u prvoj godini mandata, primjereno socijalno-ekonomskom položaju penzionera, bezuslovno osiguranje uplate doprinosa za PIO prije isplata plaća osiguranika i bez izuzetka poslodavca, zapošljavanje mladih, rješavanje pitanja statusnih prava boraca, zasnovano na realnoj analizi sadašnjih prava. Među ciljevima je i razvoj ustanova sistema javnog zdravstva i kvaliteta zdravstvenih usluga, ujednačavanje materijalnih prava osoba sa invaliditetom, izgradnja pravne države, jedinstvena i nedjeljiva BiH, te zaustavljanje daljnje pljačke BiH i borba protiv korupcije, navodi se u saopštenju za javnost Stranke penzionera/ umirovljenika BiH KO TK.