Saopštenje za javnost KO SDA TK: “KO SDP Tuzla je u strahu i panici, Irfan Halilagić je dokaz da SDA i TK sa novim snagama mogu napraviti krupne pomake”

Nakon saopštenja za javnost upućenog od strane KO SDP TK, oglasila se i kantonalna organizacija Stranke demokratske akcije TK čije saopštenje također prenosimo bez dodatnih korekcija.

“Da se koalicioni partneri SDP i PDA ne mogu pomiriti sa činjenicom da je vlada Irfana Halilagića za samo nekoliko mjeseci uradila više nego ona „ekspertno-kadrovska“ kojom su zajednički upravljali Mirsad Kukić i Jasmin Imamović za godinu, nije teško zaključiti, posebno ako čitate isprazna saopštenja KO SDP Tuzla, koja su postala smiješna i njihovim članovima.

Vlada najmlađeg premijera u Bosni i Hercegovini je i pored toga što je zahvaljujući licemjernim delegatima SDP-a, PDA i Naše stranke u Domu naroda Parlamenta FBIH ostala bez dodatnjih 10 miliona KM u budžetu, pokazala da konkretnim mjerama i izdvajanjima više brine o porodiljama, penzionerima, boračkoj populaciji, socijalno-ugroženim porodicama, poljoprivrednicima… nego i jedna vlada prije nje. O tome govore konkretne mjere, nova zakonska rješenja i brojevi.

To su očigledno prepoznali i građani, koji su za kratak period uvidjeli razliku između demagogije Kadrije Hodžića, neustavne sječe direktora u školama, nezakonitih i stranačkih zapošljavanja u UKC Tuzla sa jedne i konkretnog rješavanja životnih problema za kratko vrijeme sa druge strane. To je ono što najviše brine drugove iz KO SDP Tuzla, koji su očigledno izgubili povjerenje svog članstva nedosljednim koaliranjem sa privatnom partijom Mirsada Kukića, koga su godinama označavali kao najveći problem Tuzlanskog kantona.

Zanimanje za unutarstranačke odnose u KO SDA TK, stranke koja je na posljednjim lokalnim izborima imala najveću podršku građana u Tuzlanskom kantonu je nevješt pokušaj bježanja od svojih problema i pokazatelj straha i panike u KO SDP TK, jer su svjesni da će od svojih glasača biti žestoko kažnjeni.

KO SDA TK svim svojim kapacitetima će dati još jaču podršku aktuelnoj Vladi TK i premijeru Irfanu Halilagiću, koji pokazaju i da SDA i ovaj kanton sa novim snagama i idejama mogu napraviti krupne pomake.” – navodi se u saopštenju Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije TK.

Pročitajte...