Saopštenje za javnost Stranka P/U BiH skup u Tuzli

Stranka penzionera-umirovljenika BiH je juče,  u Tuzli, održala centralni predizborni skup, na kojem su predstavljeni kandidati sa listi. Skupu su, osim rukovodstva i kandidata KO Tuzla prisustvovali i članovi rukovodstva stranke penzionera BiH Sarajevo, predsjednica stranke Sonja Akšamija, generalni sekretar Fadil Alihodžić. Na skupu u Tuzli govorilo se o  usvojenih 7 politika stranke iz kojih su izvučeni i utvrđeni ciljevi i zadaci .Predsjednica Stranke penzionera-umirovljenika BiH  Sonja Akšamija naglasila je  značaj buđenja svijesti kod penzionera, omladine, nezaposlenih i obespravljenih radnika, RVI, demobilisanih boraca i svih drugih koji su neodlučni i ne izlaze na izbore.

Predsjednik KO Tuzla, Sulejmana Babića, rekao je  da je Stranka penzionera-umirovljenika BiH prijavljivanjem i izlaskom na izbore, postala prepoznatljiv, značajan i respektabilan politički faktor kod drugih političkih subjekata na Tuzlanskom kantonu, koji se spravom počinju bojati prelaska njihovog članstva u ovu stranku, a samim tim i prerastanje ove stranke u jednu  od najjačih stranaka u BiH, navedeno je između ostalog u  saopštenju za javnost Stranke penzionera / umirovljenika BiH .