Saopštenje za medije: Gradski odbor Naše stranke Tuzla

Na press konferenciji  Naše stranke , koja je održana danas, 11.9.2018. godine u Tuzli, a  povodom  održavanja Općih izbora u oktobru, predstavili su se kandidati:  Mirjana Marinković – Lepić, nositeljica liste za Predstavnički dom Parlamentarne  skupštine BiH; Edin Osmanbegović, nositelj liste za Parlament Federacije BiH i Selim Bešlagić, nositelj liste za Skupštinu TK.

Mirjana Marinković – Lepić, nositeljica liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je svoje obraćanje usmjerila na uvođenje zakonitosti i odgovornosti u sve segmente rada,  kao i uvođenje morala, poštenja i časti  u skupštinske klupe. Također, govorila je  o važnosti  izmjena Ustava kako bi se uspostavila ravnopravnost svih građana na prostoru BiH.

  • Posebnu pažnju poklonćemo ženama kao važnom faktoru društva, jer smatrmo da bi opstrukcije i deklarativna podrška ženama trebale ustupiti mjesto stvaranju realnih mogućnosti da žene učestvuju u procesima  donošenja odluka, rukovođenju  i političkom životu uopšte, kaže Mirjana.

Edin Osmanbegović, nositelj  liste za Parlament Federacije BiH,  pažnju je usmjerio na politike Naše stranke, s posebnim akcentom na ekonomski razvoj i prioritetne projekte u sklopu tog razvoja. Ovom prilikom, osvrnuo se i na upravljanje javnom imovinom i  pokretanje  investicija kako domaćih tako i stranih u cilju stvaranja boljeg radnog i životnog okruženja  za sve građane.

  • Poštovanje principa Naše stranke stručnost, kompetentnost i odgovornost, poštovanje procedura javnog konkursa sa posebnim uključivanjem javnosti, su prioriteti našega rada, rekao je ovom prilikom Edin Osmanbrgović

Na press konferenciji  govorio je i  Selim Bešlagić, nositelj liste za Skupštinu TK . U svom obraćanju pažnju je posvetio  razvoju  Tuzlanskog kantona, kao industrijskog cetra u BiH, a  potrebe za stvaranje uvjeta za njegov brži privredni razvoj  usmjerio je na tri aspekta, i to:

  • aspekt saobraćaja – uloga aerodroma Tuzla u razvoju Kantona
  • aspekt ekologije – zaštita jezera Modrac
  • aspekt privrede – povezivanje Kantona sa lukom Brčko
  • Depoilitizacija svih javnih funkcija u TK od predškolskog orazovanja do univreziteta važan je segment našega djelovanja, kao i izgradnja brze ceste Tuzla- Orašje – Luka Brčko, te modernizacija Aerodroma Tuzla i prečišćavanja jezera Modrac s ciljem dobijanja rezervoare pitke vode- rekao je Selim Bešlagić.

Gradski odbor Naše stranke

Jasmin Alić, predsjednik