Sapna: Formiran klub vijećnika PDA

Vijećnici u Sapni danas su usvojili Izvještaj o izvršenju Budžeta općine za prošlu godinu, prema kojem su u prošloj godini ostvareni prihodi veći od 2 miliona i 419 hiljada KM. Na sjednici je formirani i novi klub vijećnika.
Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine počela je 11. sjednica Općinskog vijeća. Uslijedila je formalnost koja se odnosi na formiranje novog kluba vijećnika Pokreta demokratske akcije, kojeg čini 12 vijećnika i predstavljaju većinu u Vijeću. Danas je usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta Općine za prošlu godini. Vijećnici su iskaknuli da je došlo do povećanja prihoda u odnosu na 2016. godinu za 4,8 posto. A po prvi put nakon decenije ostvaren je suficit od 30 hiljada KM.
Podržana je i odluka o utvrđivanju naknada za plaćanje sekretara i predsjednika mjesnih zajednica. S tim u vezi naknade iznose od 50 do 100 KM, a konačnu odluku o naknadama donijet će savjeti mjesnih zajednica.
Usvojena je i Odluka o postupku određivanja naziva sportskih objekata i poligona. Usvojeni su i izvještaji o radu Vijeća i Općinskog načelnika za prošlu godinu, kao i izvještaji o poslovanju Centra za socijalni rad i Doma zdravlja u Sapni.