Sastanak Ivanića i Lajčaka: BiH treba iskoristiti trenutnu pozitivnu klimu u Briselu

– Ivanić je informisao Lajčaka o trenutnim političkim prilikama u BiH i izrazio zabrinutost zbog neslaganja unutar FBiH o promjenama Izbornog zakona

SARAJEVO (AA) – Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić razgovarao je danas u Bratislavi s predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda i ministrom vanjskih poslova Slovačke Republike Miroslavom Lajčakom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ivanić je informisao Lajčaka o trenutnim političkim prilikama u BiH i izrazio zabrinutost zbog neslaganja unutar FBiH o promjenama Izbornog zakona.

Član predsjedništva BiH je naglasio da bi političke razlike o ovom pitanju mogle da dovedu do ozbiljne političke nestabilnosti i zastoja na evropskom putu BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ivanić i Lajčak zajednički su ocijenili da BiH treba da iskoristi trenutnu pozitivnu klimu unutar evropskih institucija u Briselu i učini sve kako bi napravila odlučujući iskorak ka sticanju statusa kandidata.

Lajčak je naglasio da će tokom svog predsjedavanja Generalnom skupštinom UN učiniti sve kako bi institucije UN posvetile veću pažnju BiH.

Pročitajte...