Savjeti kako da se probudite ljepši i zdraviji

 “Tokom spavanja nove ćelije kože se stvaraju i zamjenjuju stare, što objašnjava zbog čega se na vašem licu vidi kada ne spavate dovoljno”, rekao je dr. Guy Meadows.

Uključite alarm
Većina nas uključuje alarm za buđenje, ali ovdje je riječ o alarmu koji će vam reći da trebate ići na spavanje i početi polako usporavati organizam. Ovo će vam pomoći da razvijete rutinu koja će rezultirati zdravijim navikama i redovnom snu.

Spavajte na leđima
Brz način da vam san donese ljepotu jeste da spavate na leđima. Spavanjem sa strane stvarate pritisak na lice, što ubrzava raspad kolagena i vodi do vidljivih linija i stvaranja bora.

Ugasite sve ekrane
Pustite svoj mozak da sam shvati da je vrijeme za spavanje tako što ćete ugasiti TV, laptop i telefon. Svjetlo s ekrana remeti prvi san u tzv. zlatnim satima, jer tijelo povećava proizvodnju hormona koji jačaju tijelo.

Pospremite sobu u kojoj spavate
Nered može izazvati stres dok ležite i podići nivo kortizola koji uništava kolagen, glavni hormon odgovoran za elastičnost kože. Pretvorite vašu sobu u opuštajuće mjesto, upalite omiljenu laganu muziku i uplovite u snove.

Pročitajte...