Savjetovanje o aktuelnoj političkoj situaciji za članove SBB-a u Gračanici i Lukavcu

SBB BiH u Gračanici je organizovao savjetovanje o aktulenoj političkoj situaciji za članove i spimpatizere SBB-a.
Otvarajući savjetovanje predsjednik SBB-a Gračanica Almir Hadžić je kazao da se u Gračanici stvara jedan novi jaki tim mladih ljudi koji će puno stvari u Gračanici pomjeriti u pozitivnom smjeru.
Zlatni stedent, Zerina Hadžić se vratila iz Njemačke u BiH i odlučno ističe: „Ja ne idem nigdje. Tu sam da sa odlučnim ljudima iz SBB-a uvedemo red u našu državu.
Mustafa Bašić je govoreći o akutelnom stanju kazao „ zašto da idemo iz BiH da nam bude bolje, napravimo to bolje ovdje.
Predsjednik SBB-a TK Bahrudin Hadžiefendić je kazao da je SBB ušao u vlast samo da spriječi kolaps koji se spremao. Četvrt vijeka vladavine 5 porodica dovelo je do toga da smo u svemu zadnji. SBB će omogućiti da BiH konačno prodiše punim plućima, kazao je u Gračanici predsjednik SBB-a TK Bahrudin Hadžiefendić
Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a BiH i kandidat za Predsjedništvo BiH je samouvjereno kazao da spada u one sretnike koje narod voli. „ I ja volim Gračanici jer smo slične gradje. Ništa ni od koga ne čekamo nego sami stvaramo.
Mi danas donosimo odluku da li ćemo biti kolonija ili ćemo biti normalna i ravnopravna evropska država sa svim svojim posebnostima. Bošnjaci danas nisu nikakav politički faktor jer ga godinama vode pogrešni ljudi.
SBB želi da bude kičma vlasti. Gradjani su krenili za nama i nećemo više nikada i nikome dozvoliti da nas pokrade,“ kazao je predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić u Gračanici.

SBB Unutarstranačko savjetovanje  Lukavac             

Unutarstranačko savjetovanje Saveza za bolju budućnost BiH -Fahrudin Radončić održano je u Lukavcu. Skupu su se obratili: predsjednik SBB-a BiH Fahrudin Radončić, predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a Tuzla Bahrudin Hadžiefendić, te  Povjerenica Općinskog odbora SBB Lukavac Amela Krnjić.  Osnivač i predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić je rekao da se zalaže za cjelovitu BiH  i da neće dozvoliti promjene granica. Vjeruje da se unutar BiH može dogovoriti o svim pitanjima bitnim za građane. Kao jedan od ciljeva naveo je sprečavanje zloupotrebe položaja i zapošljavanja rodbine u državnim institucijama. Dodao je da članovi Predsjedništvu BiH moraju biti vrijedni, sposobni, imati znanje o ekonomiji, znati ko su pravi investitori, a ko varalice, te biti spremni na neprospavane noći  da bi riješili nagomilane probleme i uhvatili voz za Evropu za kojim BiH već uveliko kasni.  Pomenuo je i da se ne smije dozvoliti potpisivanje ugovora štetnih za bh građane poput i naveo primjer GIKIL-a. Ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo je dodala da većinski vlasnici nisu radili regularno, nisu investirali i nisu vodili računa o okolišu, a kazne koje su plaćali su bile neznatne. Predsjednik Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost i ministar zdravstva TK Bahrudin Hadžiefendić rekao je da u izbornu kampanju ulaze spremni i da su kao kandidate na listama delegirali najbolje i najčestitije ljude. „Vrijeme je da BiH počne disati punim plućima“, dodao je.  Povjerenica Općinskog odbora SBB Lukavac Amela Krnjić rekla je da je ova partija obogaćena novim kadrovima i da je davanje šanse mladim ljudima da djeluju na promjene u državi opredjeljenje Saveza za bolju budućnost BiH. Mlade je pozvala da ne idu iz države, nego da kroz Savez  za bolju budućnost daju svoj doprinos za opšte dobro i napredak zemlje u svim oblastima.