SBB predstavio 200 novih članova u Tuzli

Sinoć je u Tuzli svečanu tribinu, na kojoj je predstavio 200 novih članova, organizovao Savez za bolju budućnost. Na tribini se prisutnima obratio predsjednik ove stranke, Fahrudin Radončić, koji je poručio da je ovo jedini stabilni politički subjekt u Bosni i Hercegovini. Također se osvrnuo i na priču o trećem entitetu te je kazao da do toga neće doći.

SBB nakon općih izbora u oktobru može biti kičma vlasti u Bosni i Hercegovini, poručio je to na tribini u Tuzli, njen predsjednik Fahrudin Radončić. On je kazao da onaj koji u politici nema sposobnost da širi i okuplja, treba da ode s političke scene. Također je rečeno da izazovi, koje nude izbori, neće biti lagani, te da će se nakon njih znati, hoće li ova zemlja odlučiti da ide putem Evropskih integracija.

  • Mislim da bi u najboljem ineresu građana ove zemlje bilo da SBB napokon dobije priliku da bude nosilac vlasti i mislim da ćemo za dvije godine od zemlje napraviti čudo. Ako ne napravimo, mi uvijek kažemo da imamo ugovor sa građanima, mi ćemo za dvije godine otići i ništa se tu nije promijenilo, kazao je Radončić

Radončić je poručio da prijem novih članova u SBB ipak predstavlja veliku odgovornost.

  • Mi prisustvujemo da u mnogim političkim strankama dolazi do raspada jer su ljudi umorni od stare politike i da sa druge strane imamo priliv novih članova u SBB. Zo nas s jedne strane raduje a s druge strane na nas stavlja veliku odgovornost da ovu zemlju i te ljude koji nam vjeruju izvedemo na pravi put, zaključio je on.

U najboljem je interesu građana da SBB bude nosilac vlasti, politički faktor i kohezija BiH rečeno je između ostalog na svečanoj tribini.