SDA: Treba nam ozbiljna i odgovorna politika, poručeno sa skupa u Batvi

Kandidati Gradskog odbora SDA Tuzla sinoć su održali predizborni skup u naselju Batva. Predsjednik Povjereništva Gradskog odbora SDA Tuzla Salko Bukvarević, kandidat za Parlament FBiH je istakao da je SDA politički projekat koji je u svakom segmentu uspravio Bošnjake, stranka koja je uvijek bila uz svoj narod. Zbog još aktualnog prisustva politika koje su pokrenule agresiju na BiH, u parlamentima i na čelu ove države ne trebaju nikakvi eksperimenti niti privatni projekti. Treba nam ozbiljna i odgovorna politika koja će pravilno voditi političke procese, istakao je Bukvarević.

Kandidatkinja za Skupštinu TK Zumra Begić je kazala da će se zalagati za provođenje reforme u zdravstvu s ciljem manjih redova čekanja, ažuriranja esencijalne liste, regulisanja rada u javnom i privatnom sektoru, poboljšanja  plaća i uslova rada uposlenika u zdravstvu.

Srđan Mićanović, kandidat za Skupštinu TK osvrnuo se na rješavanje dugogodišnjih problema u TK, te istakao da će se i dlaje zalagati za privredni napredak ovog područja. Salko Zildžić, kandidat za Parlament FBiH poručio je biračima da je potrebno da svi snažno podrže SDA i njene dobre i iskrene kandidate.