SDP: Krenimo zajedno stvarati zemlju za sve nas!

Cilj Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine jeste da u naredne četiri godine naša domovina Bosna i Hercegovina postane društvo u kojem će biti više jednakosti, a manje nejednakosti.

Društvo u kojem će biti više posla, a manje siromaštva. Društvo u kojem će mladi željeti živjeti, umjesto što odlaze kao danas. Društvo u kojem će postojati jednaka šansa za sve, a ne samo za podobne.

Želimo, dakle, zemlju za sve nas.

Jer, Bosna i Hercegovina je naša zemlja, nije zemlja stranaca koji će nam govoriti kako da u njoj živimo. Nije zemlja naših susjeda i komšija koji će svojatati dio po dio, ona je naša zemlja. Takva je bila vijekovima. Naša, za sve nas i takva treba da bude i dalje.

Oktobar neka bude novi početak za sve nas u Bosni i Hercegovini.Zajedno imamo priliku vratiti BiH svim njenim ljudima.

Izborni program SDP-a – Plan 10 predviđa niz politika, u svim oblastima društva, čija provedba će dovesti do cilja, a to je stvaranje BiH kao zemlje svih njenih ljudi. Zemlje gdje ćemo svi biti jednaki pred zakonom, jednaki u prilici, jednaki i u obavezi.

To je veliki cilj, ali ništa manje od toga nije dovoljno ni nama u SDP-u, a naročito nije dovoljno ljudima u BiH.

Pozivamo građane Zenice, ali i iz svih drugih gradova BiH da u subotu, 8. septembra, u 13 sati, dođu u zeničku Arenu na zvanični početak kampanje SDP-a BiH.

Krenimo zajedno stvarati zemlju za sve nas.