Sedmi konkurs za književnu nagradu „Musa Ćazim Ćatić“ za najbolju neobjavljenu pjesmu 2020. god.

Na osnovu Odluke o ustanovljenju književne nagrade Musa Ćazim Ćatić“ Upravni odbor Kulturnog udruženja Musa Ćazim Ćatić“ Odžak, München, raspisuje

VII K O N K U R S
za knji
ževnu nagradu Musa Ćazim Ćatić“
za najbolju neobjavljenu pjesmu 2020. god.

Nagrada je ustanovljena 2014. god. povodom stogodišnjice od izdavanja prve zbirke pjesama pjesnika M. Ć. Ćatića a ima za cilj podići kulturnu aktivnost u BiH i šire, osvijetliti značaj pjesnika M. Ć. Ćatića i  tako ga sačuvati od zaborava, te dati prostor umjetnicima, posebno mladim, za njihovu afirmaciju i promociju najrazličitijih ideja, programa i aktivnosti iz oblasti kulture. Nagrada će biti dodijeljena na 143. godišnjicu od rođenja pjesnika.

Pravo sudjelovanja na konkursu imaju svi autori iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja. Jedan autor može sudjelovati samo sa jednom neobjavljenom pjesmom.
Tema je slobodna: a) po vašem izboru, b) pjesme o životu i djelu M. Ć. Ćatića, c) dječije pjesme

Lektorisane rukopise potpisane šifrom treba dostaviti isključivo elektronskim putem (otipkane, u Word- formatu doc ili docx) na e-mail adresu Udruženja: [email protected]                 s naznakom Za književnu nagradu Musa Ćazim Ćatić“. U istom mailu na posebnom-drugom dokumentu dostaviti: ime i prezime, adresu, broj telefona, biografiju sa slikom i mail adresu.

Pristigli radovi, označeni šifrom, bit će proslijeđeni članovima žirija.

Radove slati na e-mail adresu: [email protected] najkasnije do 01. 12. 2020. godine.

Na konkursu će biti dodijeljene tri glavne nagrade:                                                                            1. Nagrada Zlatna plaketa i kpl. od 7 knjiga sa zadnjih sedam pjesničkih konkursa                                                                                2. Nagrada Srebrna plaketa i kpl. od 7 knjiga sa zadnjih sedam pjesničkih konkursa                                                                  3. Nagrada Bronzana plaketa i kpl. od 7 knjiga sa zadnjih sedam pjesničkih konkursa 

Povodom sedmog rođendana KU M. Ć. Ćatić“ nagrađuje još prvih 10 autora, čije će se pjesme naći u užem izboru, sa knjigom odabranih pjesama sa ovogodišnjeg konkursa.

Pored glavnih nagrada žiri će odabrati još 97 pjesama, koje će biti simbolično nagrađene objavljivanjem u posebnom elektronskom i štampanom zborniku u povodu obilježavanja 143. godišnjice od rođenja pjesnika.                                                                                               Organizator zadržava pravo objavljivanja svih na konkurs prispjelih pjesama.
Sve dodatne informacije učesnici konkursa mogu dobiti putem e-maila: [email protected] , web stranice: www.musacazimcatic.org                                                  i facebook stranice našeg Udruženja: www.facebook.commusa.cazim.catic.odzak

Nagrade će biti dodijeljene na svečanosti, uz kulturni i zabavni program, u vremenu od 12. marta do 6. aprila 2020. god., koja se održava u povodu obilježavanja 143. godišnjice od rođenja pjesnika Muse Ćazima Ćatića, u Odžaku, Sarajevu i Münchenu.

Odžak, 10. 10. 2020.

Za Upravni odbor Udruženja: Husein Huska Ismailović, predsjednik

                                                                           

Pročitajte...