Sedmica tolerancije u Tuzli

Međunarodna škola u Tuzli i  ove školske godine je otpočela sa realizacijom aktivnosti  pod nazivom “Sedmica tolerancije”  koja će se realizirati i u periodu od 13.11. do 17.11.2017 godine.

Ideja pri prvoj zamisli aktivnosti je da se u saradnji sa pedagozima osnovnih škola sa područja grada Tuzle predloži deset porodica iz deset škola koje se nalaze u stanju socijalne potrebe, kako bi im se olakšalo u vidu pomoći poput hrane, odjeće i  obuće.
Škole su predložile po jednu porodicu i dostavile našoj  školi  potrebne informacije (imena članova porodice, broj i veličinu odjeće i obuće svakog člana u porodici, te status).
Navedena ideja je prihvaćena i putem realizacije Vijeća učenika i roditelja koji su srdačno pozdravili ovu aktivnost i otpočeli sa njenom realizacijom.
Škola je pripremila i promotivni materijal u vidu postera kako bi se ideja dalje promovisala kako u široj  zajednici tako i putem društvenih mreža.
Razrednici Međunarodne škole informacije koje su dobili o porodicama podijelili su sa učenicima. Svaki razred dobio je svoja zaduženja i smjernice za dalju realizaciju.
Cilj ove ideje je da se učenici u potpunosti solidarišu, empatišu te ukažu pomoć onome kome je potrebna.
Zadnji vid ove aktivnosti realizovati će se u petak 17.11. 2017.godine kada je planirano da razrednici zajedno sa predstavnicima  razreda i njihovim roditeljima obiđu porodice i uruče im pakete pomoći.
Nadamo se da ćemo u budućnosti imati puno pozitvnih primjera i da ova aktivnost  može poslužiti kao ideja drugima koji bi željeli ukazati neki vid pomoći, nekome uljepšati  dan, sedmicu, mjesec, život.

Pročitajte...