Sejad Salihović potpisao za Hamburg SV!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Nekadašnji fudbalski bh. reprezentativac Sejad Salihović definitivno se vratio u njemačku Bundesligu, u kojoj je proveo veći dio karijere. Iskusni vezni fudbaler, a po potrebi i lijevi bočni, potpisao je ugovor do kraja sezone sa Hamburger Sport-Vereinom (HSV).

Ovo je na zvaničnoj klupskoj internet stranici potvrdio HSV, uz obrazloženje da je transfere bilo moguće realizovati bez obzira što je prelazni rok završen, jer je Salihović bio bez ugovora.

“Salihović je igrač sa velikim iskustvom u Bundesligi što je dokazao tokom niza godina. Uz to radi se o univerzalnom fudbaleru, koji uspješno može igrati na nekoliko pozicija u timu“, rekao je Jens Todt, sportski direktor HSV-a.

Nakon što su se povrijedili Nicolai Muller, Aaron Hunt, Filip Kostić i Rick van Drongelen, klub iz Hamburga je odlučio da pojača igrački kadar, a Salihovića su vidjeli kao idealno rješenje.

Popularni Sejo za reprezentaciju BiH odigrao je 47 utakmica i postigao četiri gola, bio je dio tima koji je nastupao na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu. Tokom klupske karijere igrao je za Herthu, Hoffenheim, Renhe iz Pekinga i posljednju polusezonu za švajcarski St. Gallen.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno