10 C
Tuzla,BA
Petak, 22 Oktobra, 2021
Naslovna Izdvojeno Šesnaest novih slučajeva u BiH, svi pacijenti su iz RS-a

Šesnaest novih slučajeva u BiH, svi pacijenti su iz RS-a

U Bosni i Hercegovini zabilježeno je novih 16 slučajeva zaraženih od koronavirusa.

Potvrđeno je to na pres konferenciji Štaba za vanredne situacije Republike Srpske u Banjoj Luci. Svi su pacijenti su iz RS-a. Danas ranije zabilježeni su slučajevi u Bihaću i Zenici. Trenutno je u BiH ukupno zaraženo 63 ljudi.

– Kada su u pitanju novoprijavljeni, riječ je o 10 žena i šest muškaraca. Dvije osobe su u UKC Banja Luka i bile su već nadzirane.

Dobrog su zdravstvenog stanja. Po jedna osoba smještena je u bolnice u Prijedoru i Bijeljini i lakše su kliničke slike. Niko nije životno ugrožen – potvrdio je entitetski ministar zdravlja Alen Šeranić nakon sjednice Štaba za vanredne situacije u RS-u.

On je rekao da je 11 osoba iz Banje Luke, a po jedna osoba je iz Laktaša, vezena je za treći klaster iz Banje Luke, Jedna osoba je iz Ribnika, zatim Prijedora, Bosanske Dubice i Bijeljine, bile su u kontaktu s osobama iz Evrope, dok je jedna radila na aerodromu.

– Devet osoba od 16 novih pozitivnih je vezano za treći banjalučki klaster, iz kojeg imamo najviše oboljelih. Tri osobe su iz Banje Luke, ali su imale putovanja ili su bili u kontaktima s osobama iz Evrope – istakao je Šeranić.