Šesti konkurs za književnu nagradu ”Musa Ćazim Ćatić” za najbolju neobjavljenu pjesmu

Nagrada je ustanovljena povodom stogodišnjice od izdavanja prve zbirke pjesama pjesnika Muse Ćazima Ćatića a ima za cilj podići kulturnu aktivnost u BiH i šire, osvijetliti značaj pjesnika Muse Ćazima Ćatića, te dati prostor umjetnicima, posebno mladim, za njihovu afirmaciju i promociju najrazličitijih ideja, programa i aktivnosti iz oblasti kulture. Nagrada će biti dodijeljena na 142. godišnjicu od rođenja pjesnika.

Pravo sudjelovanja na konkursu imaju svi autori iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

Jedan autor može sudjelovati samo sa jednom neobjavljenom pjesmom.

Tema je slobodna: (po vašem izboru,   pjesme o životu i djelu M.Ć.Ćatića,   dječije pjesme i td.)

Lektorisane rukopise potpisane šifrom treba dostaviti isključivo elektronskim putem (otipkane, u Word-formatu – doc ili docx) na e-mail adresu Udruženja: [email protected]musacazimcatic.org  s naznakom „Za književnu nagradu Musa  Ćazim Ćatić“. U istom mailu na posebnom-drugom  dokumentu dostaviti: ime i prezime, adresu, broj telefona, biografiju i mail adresu.

Pristigli radovi, označeni šifrom, bit će proslijeđeni članovima žirija.

Radove slati na e-mail adresu: [email protected]musacazimcatic.org  najkasnije do 01. 12. 2019. godine. 

Na konkursu će biti dodijeljene tri glavne nagrade:

1. Nagrada – Plaketa i novčani iznos od  500 KM  

2. Nagrada – Plaketa i novčani iznos od  300 KM      

3. Nagrada – Plaketa i novčani iznos od  200 KM  

Povodom šestog rođendana KU „M.Ć.Ćatić“ nagrađuje još prvih 10 autora, čije će se pjesme naći u užem izboru, sa knjigom odabranih pjesama sa ovogodišnjeg konkursa.

Pored glavnih nagrada žiri će odabrati još 47 pjesama, koje će biti simbolično nagrađene objavljivanjem u posebnom elektronskom i štampanom zborniku u povodu obilježavanja 142. godišnjice od rođenja pjesnika. Organizator zadržava pravo objavljivanja svih na konkurs prispjelih pjesama. 

Sve dodatne informacije učesnici konkursa mogu dobiti putem
e-maila: [email protected]musacazimcatic.org,
web stranice: www.musacazimcatic.org
facebook stranice našeg Udruženja:  www.facebook.com/musa.cazim.catic.odzak

Nagrade će biti dodijeljene na svečanosti, uz kulturni i zabavni program, u vremenu od 12. marta do 6. aprila 2020. god., koja se održava u povodu obilježavanja 142. godišnjice od rođenja pjesnika Muse Ćazima Ćatića, u Odžaku, Sarajevu i Münchenu.

Pročitajte...